Nomensa Amsterdam

Amsterdam

Voldoen jouw websites en apps al aan de toegankelijkheidseisen?

Wij zijn bij Nomensa zeer benieuwd naar de status van Nederlandse organisaties en zijn daarom een onderzoek gestart. Met de benchmark Digitale Inclusiviteit krijg je een uniek inzicht hoe vooraanstaande Nederlandse organisaties omgaan met inclusiviteit en toegankelijkheid van hun online omgeving. 

Waar laat jouw organisatie kansen liggen? En op welke onderdelen van toegankelijkheid is er nog verbetering mogelijk. Benchmark jouw situatie, uidagingen en plannen ten opzichte van je vakgenoten. 

Als deelnemer ontvang je na afloop jouw uitkomsten, afgezet tegen de antwoorden van andere deelnemers. 

Wil je weten wat jouw positie is ten opzichte van vakgenoten? Doe dan mee!

Wie we zijn

Nomensa is een prijswinnend Experience Design bureau met kantoren in Amsterdam, Londen en Bristol. Sinds onze oprichting in 2001 zijn we uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd bureau met een reputatie voor uitzonderlijk denken en het leveren van ontwerpen/designs.

We hebben meer dan 100 mensen verspreid over onze kantoren in Bristol, Londen en Amsterdam, waardoor we een van Europa's grootste gespecialiseerde UX-agentschappen zijn. Ons baanbrekende team is verenigd in één doel: excellente ervaring leveren voor al onze klanten.

Ons kantoor in Amsterdam op WeWork is voor het eerst geopend in 2016 en ligt dicht bij de beroemde slingerende grachten en wordt omgeven door galerijen, theaters en veel groen.

Onze deur staat altijd open als u langs wilt komen voor koffie. Neem contact met ons op en laat het ons weten.

Wat we doen

We combineren onze expertise in psychologie, gebruikersgericht ontwerp, toegankelijkheid en technologie om baanbrekende ervaringen te creëren voor organisaties als Met OfficeLiberty Global en Virgin Media Business.

Veel van ons team - van UXers tot oprichters - hebben een sterke achtergrond in de psychologie. Wij verlangen ernaar om te ontcijferen wat het is dat onze strategieen drijft en vormt. 

Door onze benadering te baseren op de principes van ‘neurodesign’, krijgen we echt inzicht in hoe het menselijk brein omgaat met verschillende elementen, zoals kleuren, contrast, symmetrie en balans. Dit koppelen we vervolgens aan uitgebreid gebruikersonderzoek.

We gebruiken verschillende methoden om ontwerpen met onze deelnemers te testen, maar meestal worden ze uitgenodigd om producten, sites en services in een van onze laboratoria uit te proberen. We gebruiken onderzoeksinterviews, online enquêtes, persona's, user journey maps analysebeoordelingen en etnografisch onderzoek om boeiende inzichten voor onze klanten te onthullen.

Wij vinden dat technologie voor iedereen toegankelijk moet zijn. We zijn lid van het World Wide Web Consortium (W3C) en al onze online ervaringen worden standaard geleverd met Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 AA.

Een van onze oprichters, Alastair Campbell, was zelfs behulpzaam bij het schrijven van deze richtlijnen. Alastair is onze Director of Accessibility, onderdeel van het W3C-bestuur en co-voorzitter van de WCAG-werkgroep.

Bekijk onze showreel hieronder om onze ideeën in actie te zien.

Lees meer over wat we doen.